Alle Vlaamse universiteiten dit academiejaar worden een streaming-dienst.

Een geluk bij een ongeluk. Online leerdiensten zijn al een hele tijd sterk aan het groeien en traditioneel onderwijs liep vreselijk achter.

Digitaal les geven is helemaal niet zo moeilijk maar er zijn zeker wat valkuilen. (Je hebt m’n video’s waarschijnlijk al gezien dus weet hoe ik het aanpak.)

Er is niet veel tijd en de lat ligt hoog: als we dit vanaf het begin *echt goed* doen, zal het de manier waarop we leren voor altijd veranderen. Doen we het slecht, dan heeft iedereen alleen maar herinneringen aan frustratie en onmacht.

Ik schreef een whitepaper over hoe we dit volgens mij het beste kunnen aanpakken.

  • Begin in 5 minuten les te geven met de minst frustrerende video streaming software
  • Stel een “Digital Teaching Kit” samen zodat proffen thuis een kleine studio kunnen opstellen die gemakkelijk werkt en waarmee ze hoge kwaliteit lessen kunnen geven

De kit past in de auto en kan je overal naartoe verplaatsen. Je kan een gestandaardiseerd proces ontwerpen; iedereen werkt op dezelfde manier en kan zo vlot beginnen.

Dan is het gewoon kwestie van prof na prof deze middelen te bezorgen zodat ze kunnen omschakelen van de eenvoudige webcam-methode naar een professionele set-up.

Leave a Reply